Hacker săltat din casa unui deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

24 de hackeri români, care au fraudat site-ul de licitaţii eBay, au fost prinşi ieri-dimineaţă, în urma unor descinderi în 35 de locaţii din cinci judeţe din ţară. Liderul

24 de hackeri români, care au fraudat site-ul de licitaţii eBay, au fost prinşi ieri-dimineaţă, în urma unor descinderi în 35 de locaţii din cinci judeţe din ţară.

Liderul grupării, Romeo Chiţă, a fost depistat chiar în locuinţa unui parlamentar. Acesta închiriase casa deputatului Dumitru Puzdrea, în anul 2007, în baza unui contract oficial.

"Nu ştiu prea multe despre chestia asta. Am aflat şi eu tot de la dumneavoastră şi am sunat-o pe soţie şi am întrebat-o ce se întâmplă. E adevărat că există la ora actuală o discuţie purtată de soţie cu cei de la poliţie şi cu omul care a închiriat apartamentul respectiv", a declarat Dumitru Puzdrea.

Cooperare cu FBI

Ancheta a început acum 6 luni, în urma unei solicitări venite din partea celebrului serviciu secret FBI. Cazul a fost preluat apoi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ieri, anchetatorii au descins simultan în mai multe locuinţe din Vâlcea, Bucureşti, Hunedoara şi Sibiu. În urma percheziţiilor au fost ridicate 18 laptopuri, 12 PC-uri, 29 de telefoane mobile, 19.500 de lei, 24.300 de euro şi 4.500 de lire sterline. Din activitatea infracţională, tinerii au obţinut peste 400.000 de euro.

Modul de operare

Infractorii deschideau un cont fals pe eBay, după care licitau un produs fictiv şi copiau pagina unei firme prin care garantau tranzacţia. Banii erau ridicaţi numai din străinătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite