HUNEDOARA: Veterinarii verifică depozitele de carne de teama gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful DSVSA Hunedoara, Marius Lăzărescu, spune că î n Hunedoara nu s-au făcut, în ultimii patru ani, importuri de carne de porc din Mexic sau SUA.

Astăzi 20 de medici şi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara (DSVSA) au demarat o serie de controale la depozitele de carne, pentru a depista eventualele importuri din Mexic sau Statele Unite ale Americii.

Şeful DSVSA Hunedoara, Marius Lăzărescu a declarat că în judeţ nu există un pericol iminent de gripă porcină. „În această dimineaţă am trimis pe teren 13 medici şi 7 inspectori, care vor face verificări la cele 5 depozite de carne şi subproduse, pentru a elimina orice risc potenţial. Din datele pe care le am până acum, în judeţul nostru nu a ajuns, în ultimii patru ani, carne de porc adusă din Mexic sau Statele Unite”, a menţionat Lăzărescu.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Adriana Mărculescu, a spus că Ministerul Sănătăţii nu a anunţat oficial începerea unei campanii de informare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite