HUNEDOARA: Minerii dau ultimatum administraţiei CNH Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul minerilor din Valea Jiului a dat administraţiei Companiei Naţionale a Huilei  (CNH) Petroşani 48 de ore ca să aprobe contractul colectiv de muncă pe 2009

În opinia liderului Ligii Sindicatelor  Minere din Valea Jiului, Zoltan Lacatoş, administraţia CNH amână nepermis de mult adoptarea unei hotărâri de prelungire cu un an al prevederilor contractului colectiv de muncă  (CCM) al minerilor. "Patronatul invocă faptul că nu are aprobat un buget de venituri şi cheltuieli pe 2009 şi deci nu poate aproba CCM mai repede de finele lunii aprilie. Termenul este inadmisibil pentru noi.  Am anunţat administraţia că dacă în termen de 48 de ore doleanţele noastre nu vor fi satisfăcute vom declanşa mişcările de protest  în Valea Jiului", spune Lacatoş.

Mâine, Consiliul de Coordonare al Ligii Sindicatelor Miniere se va reuni într-o şedinţă extraordinară pentru adoptarea calendarului acţiunilor de protest al minerilor.

După dublul eşec al medierii tripartite de la Direcţia Muncii Hunedoara, din luna martie,   liderii de sindicat ai minerilor din Valea Jiului au demarat procedura strângerii de semnături necesare pentru declanşarea grevei în exploatările miniere. Cererile minerilor vizează bugetul pe anul 2009, reaşezarea grilei de salarizare pentru persoanele încadrate la suprafaţă, precum şi alinierea anumitor articole din Contractul Colectiv de Muncă la contractul încheiat la nivel de ramură, inclusiv alini­erea salariilor minerilor care sunt mult mai mici decât ale altor categorii profesionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite