HUNEDOARA: Aproape tot Consiliul Local Deva este cercetat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Alba Iulia al DNA anchetează 17 consilieri municipali din totalul de 21 de aleşi care formează Consiliul Local Deva.

Consilierii sunt invinuiţi într-un dosar care se referă la vânzarea unui teren la un preţ subevaluat.


Aproape toţi consilierii municipali din Consiliului Local Deva au fost chemaţi astăzi la DNA Alba într-un dosar privitor la vânzarea în anul 2006 a unui teren în suprafaţă de  12 hectare ce aparţinea Primăriei. Consilierul local Ioan David confirmă că a fost audiat de procurorii DNA Alba.  „Eu împreună cu mai mulţi colegi avem statutul de învinuiţi pentru că terenul în cauză ar fi fost subevaluat. Nu noi am făcut evaluarea terenului”, se apără consilierul.

DNA are 27 de suspecţi

Potrivit consilierului Vasile Ţonea, cercetat şi el de DNA  Alba, în acest dosar sunt anchetate 27 de persoane, din care  17 sunt consilieri locali deveni. Ţonea spune că şi-a dat acordul numai după ce a verificat vizele de legalitate puse pe documentaţia de vânzare a terenului de compartimetele specializate ale Primăriei Deva.

Primarul se apără

În cadrul unei conferinţe de presă, Mircia Muntean, primarul Devei, se apără şi spune că autorităţile nu au prejudiciat pe nimeni. El a explicat că terenul fusese destinat iniţial construirii de locuinţe pentru tineri, dar, din cauza costurilor mari pentru asigurarea utilităţilor, s-a luat decizia ca acesta să fie vândut la licitaţie. Ulterior, Primăria a cumpărat un alt teren de la Parohia ortodoxă Archia, ce aparţine de Deva, suprafaţa acestuia fiind parcelată şi atribuită de Consiliul Local tinerilor în vederea construirii de locuinţe sociale.

Metrul pătrat a fost vândut cu 1,26 de euro

Terenul de 12 hectare situat pe Dealul Paiului din Deva a fost vândut, la licitaţie, în anul 2006 la un preţ de 1,26 euro metrul pătrat, unor investitori italieni. Ancheta în acest dosar a fost deschisă în anul 2006, în urma unei sesizări formulate de prefectul de la acea vreme, Cristian Vladu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite