HBO dedică ziua de sâmbătă filmului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HBO dedică ziua de sâmbătă filmului românesc
HBO dedică ziua de sâmbătă filmului românesc

Televiziunea difuzează mâine, începând cu ora 14.15, în premieră, mai multe lungmetraje şi scurtmetraje de producţie românească. Ziua Filmului Românesc la HBO are ca piesă de rezistenţă premiera la TV a filmului „Cea mai fericită fată din lume“, debutul în lungmetraj al lui Radu Jude.

În filmul lui Jude, cea mai fericită fată este Delia (Andreea Boşneag), care câştigă o maşină printr-un concurs organizat de o companie producătoare de băuturi răcoritoare.

Ea trebuie să călătorească la Bucureşti alături de părinţii ei, interpretaţi de Vasile Muraru şi Violeta Halet, pentru a filma o reclamă pentru marca respectivă de sucuri. Pe drum, fata se ceartă cu părinţii ei, care vor să vândă premiul, în timp ce ea îşi doreşte să-l păstreze şi să plece cu el la facultate.

Filmul este bazat pe o întâmplare reală şi pe experienţa lui Radu Jude ca regizor de clipuri publicitare. Printre altele, lungmetrajul „Cea mai fericită fată din lume“ a obţinut Premiul FIPRESCI în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului IndieLisboa, iar protagonista, debutanta Andreea Boşneag, a fost distinsă cu un premiu special din partea juriului Festivalului goEast de la Wiesbaden.

Alte premiere

Pe lângă „Cea mai fericită fată din lume“, mai pot fi vizionate mâine, în premieră, filmul documentar „Constantin şi Elena“, şi scurtmetrajele „Renovare“, „Faţa galbenă care râde“ şi „Nunta lui Oli“.

În aceeaşi zi a filmelor autohtone mai pot fi văzute documentare bine primite la festivaluri, precum „Podul de flori“ al lui Thomas Ciulei, „Nunţi, muzici şi casete video“, regizat de Tudor Giurgiu, şi „Apocalipsa după şoferi“ al lui Alexandru Solomon.

image

În timpul realizării reclamei din film, Delia se simte stingheră

Programul zilei

-14.15 Podul de flori
-15.50 Nunţi, muzici şi casete video
-16.50 Constantin şi Elena
-18.40 Apocalipsa după şoferi
-19.35 Renovare
-20.30 Canton
-21.05 Apă
-21.40 Faţa galbenă care râde
-22.00 Cea mai fericită fată din lume
-23.40 Nunta lui Oli

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite