H5N1 bate şi la porţile sectorului 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

gripă aviară. "Din câte ştiu eu, a avut o infecţie. Nu mi s-a confirmat nimic", ne-a spus proprietarul. Nici vecinii nu s-au arătat speriaţi de gripă. "Nu cred că e gripă. Sunt nişte oameni

gripă aviară. "Din câte ştiu eu, a avut o infecţie. Nu mi s-a confirmat nimic", ne-a spus proprietarul. Nici vecinii nu s-au arătat speriaţi de gripă. "Nu cred că e gripă. Sunt nişte oameni curaţi, nu avea cum să fie gripă", spun câteva bătrâne, ieşite speriate la poartă să vadă ce se întâmplă. Femeile cred că asta e doar un spectacol şi au răbufnit pe jurnalişti, acuzându-i supărate că fac jocul autorităţilor. Poliţiştii veniţi la faţa locului nu au vrut să declare nimic. Testele rapide efectuate, ieri, pe probe prelevate de la păsări provenite din gospodării din sectorul 1 au confirmat suspiciunea privind prezenţa virusului gripei aviare.

Suspiciuni şi confirmări de gripă aviară
Numărul focarelor - suspiciuni şi focare confirmate - ajunsese, ieri, la 115, potrivit datelor prezentate în şedinţa Comandamentului pentru combaterea gripei aviare. Noile focare au fost înregistrate în judeţele Iaşi, Gorj şi Argeş. În privinţa suspiciunilor de extindere a virusului gripei aviare la om, nu a mai fost înregistrat niciun caz nou. Suspiciunile şi confirmările de gripă aviară vor fi numărate împreună, deoarece, şi în cazul suspiciunilor, se trece la eutanasierea păsărilor după confirmarea virusului prin testul rapid de confirmare, fără a mai aştepta rezultatele de laborator.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite