Guvernul olandez se delimitează de site-ul care înregistrează reclamații împotriva est-europenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-ul partidului populist olandez PVV
Site-ul partidului populist olandez PVV

Guvernul olandez dorește să se distanțeze de site-ul creat de partidul populist PVV pentru înregistrarea reclamațiilor împotriva est-europenilor, a declarat ieri preşedintele Confederaţiei Industriei şi Angajatorilor din Olanda, relatează site-ul DutchNews.nl. Mai multe țări au cerut închiderea site-ului.

"Acest lucru alimentează frica faţă de străini şi nu ar trebui să avem aşa ceva în această ţară deschisă", a declarat Bernard Wientjes, preşedintele Confederaţiei Industriei şi Angajatorilor (VNO-NCW), pentru postul de televiziune Nos, citat de Mediafax.

Ministrul olandez al Afacerilor Sociale Henk Kamp a declarat că este treaba PVV să decidă ce acţiuni să promoveze. Partidului Libertăţii (PVV, anti-migrare) se află într-o alianţă cu Guvernul minoritar, susţinând politica economică a acestuia în schimbul unor reglementări mai dure în domeniul migrării.

Site-ul, lansat miercuri, îndeamnă la depunerea de plângeri împotriva imigranţilor est-europeni în Olanda. "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", se arată pe site-ul lansat de partidul lui Geert Wilders. Site-ul prezintă titluri de ziar precum "Nu ar fi mai bine dacă ai pleca înapoi?" sau "Est-europenii, din ce în ce mai infractori".

Potrivit purtătorului de cuvânt al partidului populist olandez, Ino van den Besselaar, site-ul a înregistrat deja 14.000 de plângeri.

Ministerul român al Afacerilor Externe a îndemanat autorităţile olandeze să acţioneze împotriva site-ului, despre care afirmă că "încalcă normele europene" şi este discriminatoriu. De asemenea, Polonia a cerut ca site-ul să fie închis.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite