Guvernul Boc caută pretexte pentru a împiedica finalizarea restituirii Domeniului Peleş către Regele Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Peleş. Arc peste timp: 1948-2011 (foto Arhiva Adevarul)
Castelul Peleş. Arc peste timp: 1948-2011 (foto Arhiva Adevarul)

Deşi Regele Mihai beneficiază încă din 2007 de o decizie de restituire a proprietăţilor confiscate de comunişti din zona Peleş, se pare că procesul de restituire nu se poate finaliza.

Există şi o decizie de punere în posesie a proprietăţilor din Domeniul Peleşului. Mai mult, în baza acestei decizii, Casa Regală a reuşit în 2008 să intabuleze aceste imobile cu terenurile aferente. Numai că statul român, prin intermediul Guvernului Boc, s-a trezit, în 2009, să conteste legalitatea procedurii de retrocedare a acestor proprietăţi

Mai exact, Guvernul a susţinut că intabularea proprietăţilor nu a fost făcută legal şi a cerut Corpului de Control al Primului-ministru să verifice acest caz. Considerând că, în urma verificărilor, există nereguli cu întabularea, RA-APPS a depus plângere penală împotriva funcţionarilor publici din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Prahova.

În 2010, Parchetul şi-a declinat competenţa către DNA, în prezent cazul aflându-se în ancheta acestui organism. Care sunt consecinţele şi semnificaţiile implicării DNA în această procedură şi cum este întârziată finalizarea restituirii proprietăţilor regale?


Citeşte aici continuarea şi spune şi tu:
de ce trebuie Casa Regală să se plătească compensaţii pentru nişte îmbunătăţiri pe care statul le-a făcut la o proprietate confiscată?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite