Guvernul a suplimentat bugetele ministerelor Muncii şi Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis, astăzi, suplimentarea bugetului Ministerului Muncii pe 2009 cu suma de 231 milioane de lei şi bugetul Ministerului Sănătăţii cu 8 milioane de lei, sume luate din Fondul de rezervă bugetară.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat că cele 231 de milioane de lei transferate Ministerului Muncii sunt destinaţi plăţii drepturilor sociale ale persoanelor cu handicap (65 milioane lei) dar şi pentru plata pensiei sociale minim garantate . "A fost nevoie de această suplimentare întrucât Guvernul a majorat cu 2% fondul de pensii şi a crescut pensia minimă la 350 lei începând cu octombrie", a precizat Munteanu, citată de NewsIn.

Potrivit acesteia, fondurile suplimentare în valoare de 8 milioane lei, destinate Ministerului Sănătăţii, vor fi folosite pentru completarea drepturilor salariale ale personalului din sistemul sanitar, pentru lunile noiembrie şi decembrie. "Suma acoperă drepturile pentru angajaţii din instituţiile subordonate ministerului", a menţionat purtătorul de cuvânt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite