“Guvernul spaniol nu are reţeta împotriva crizei economice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică din Spania şi virusul gripei porcine care a făcut deja 81 de victime în Mexic sunt principalele titulare care deschid ediţiile ziarelor de azi. De asemenea, într-un interviu acordat ziarului El Pais, preşedintele francez, Nicolas Sharkozy, prezintă poziţia sa faţă de lupta împotriva grupării teroriste ETA.

Sarkozy: "Mâine dimineaţă şi după-masă voi lupta împotriva ETA", publică ziarul ”El Pais” pe prima pagină.

Este vorba despre un interviu acordat de către preşedintele francez, Nicolas Sarkozy cotodianului spaniol. Întrebat ce crede despre afirmaţia sciitoarei Yasmira Reza că „politica este o slujbă idioată pentru persoane inteligente” în cartea sa despre Sarkozy, preşedintele francez a subliniat că „a conduce o ţară nu înseamnă doar să faci politică, iar faptul că el este calificat atât ca arbitru cât şi ca actor, ştie să stabilească un echilibru între a face politică şi a conduce o ţară”. În legătură cu lupta împotriva ETA, preşedintele francez aminteşte că mereu a fost alături de guvernul spaniol, indiferent de poziţia pe care a avut-o faţă de gruparea teroristă ETA.

”Zapatero promite doar mai multe cheltuieli”, titrează pe prima pagină ziarul ”El Mundo”.

Primul Ministru spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero promite mai multe ajutoare sociale entru persoanele afectate de criza economică din Spania, în timp ce Mariano Rajoy precizează că primul ministru nu are soluţii la criză, iar ceea ce promite sunt doar cheltuieli.

”Cu mine la guvernare nu s-ar fi ajuns la criză economică”, informează ziarul ”ABC” pe prima pagină.

Fostul preşedinte al Partidului Popular, Jose Maria Aznar, afirmă, într-un interviu acordat ziarului ABC, că actualul guvern socialist nu are reţeta anti-criză, iar dacă ar fi fost el la guvernare, Spania nu ar fi trecut printr-o criză economică atât de mare. De asemenea, precizează că, pe vremea când a fost ales ca prim-ministru, „economia Spaniei era mult mai deterioarată decât acum”, iar când şi-a terminat mandatul, Spania atinsese „ culmile dezvoltării economice”.

”Un nou virus al gripei trage alarma mondială”, titrează ”La Vanguardia”.

Prima pagină a ziarului spaniol vorbeşte despre „virusul gripei porcine” care face ravagii în Mexic. Conform informaţiilor oferite de către Ministrul Sănătăţii mexican, Angel Cordova, numărul morţilor din cauza virusului gripei a atins cifra de 81. Este vorba despre „gripa porcină” care a făcut prima victimă în Mexic la data de 13 aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite