Guvernul nu mai salvează întreprinderile falimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pogea, şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Mihai Berinde, au programat o întâlnire mâine, pentru a parafa forma finală a acestui document ce va fi trimis spre aprobare la Bruxelles.

Pogea, şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Mihai Berinde, au programat o întâlnire mâine, pentru a parafa forma finală a acestui document ce va fi trimis spre aprobare la Bruxelles. Salvarea şi restructurarea întreprinderilor aflate în dificultate nu sunt posibile, falimentarea lor "fiind o consecinţă a funcţionării pieţei", se specifică în noua strategie. "Ajutoarele de stat au fost cele mai controversate în trecut şi se numără printre tipurile de ajutor cu cele mai importante efecte de distorsiune a concurenţei. Principiul general al interzicerii ajutoarelor de stat trebuie să rămână, în consecinţă, regulă", se scrie în document.
Strategia consideră că menţinerea în viaţă, în mod artificial, a unei întreprinderi care nu poate rezista decât prin sume de bani primite în mod repetat de la stat, nu se justifică. Sectoarele economice care nu vor mai beneficia de ajutor bugetar sunt prezentate explicit în document: industria carboniferă, siderurgia, agricultura (care va primi sprijin doar conform unui plan comun european), pescuitul şi acvacultura.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite