Guvernul rade vacantele elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"In conditiile in care se intra in a treia saptamana de greva, e o mare problema. Nu se mai poate recupera materia nici macar daca se inghesuie trei lectii intr-o ora. Pana la sfarsitul acestui

"In conditiile in care se intra in a treia saptamana de greva, e o mare problema. Nu se mai poate recupera materia nici macar daca se inghesuie trei lectii intr-o ora. Pana la sfarsitul acestui semestru nu ajung nici macar sambetele pentru a recupera orele pierdute pe timpul grevei. Avem in vedere modificarea structurii anului scolar, astfel incat sa se scurteze vacantele elevilor. Aceasta ramane singura solutie daca greva nu se va opri", ne-au declarat surse din conducerea Directiei Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei.
Ieri, la Tribunalul Bucuresti, sindicatele din invatamant au cerut amanarea procesului pentru a se pronunta Curtea Constitutionala asupra legalitatii a trei articole din Legea conflictelor de munca. Instanta a admis cererea sindicalistilor, iar greva din scoli, licee si facultati va continua. Imediat dupa ce au aflat vestea, guvernantii i-au chemat pe sindicalisti la Palatul Victoria pentru negocieri. Aseara, discutiile erau tensionate. "Nu am obtinut nimic in plus la salarii. Greva va continua si luni", ne-a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI. Ieri, peste 15.000 de dascali au protestat in fata Parlamentului. Targoviste, Cluj-Napoca, Arad, Craiova sunt alte orase in care profesorii au organizat mitinguri de protest.

Amanunte in pag. actualitate

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite