Guvernul vrea să limiteze la 10.000 de euro despăgubirile morale pentru foştii deţinuţi politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul vrea să modifice actul normativ  privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate, pentru a limita la 10.000 de euro despăgubirile morale pentru deţinuţii politici din perioada comunistă, informează Mediafax citând surse guvernamentale.

"Există un proiect de ordonanţă de urgenţă care va stabili nişte limite privind despăgubirile care pot fi obţinute în instanţă de foştii deţinuţi politici. Suma de 10.000 de euro este rezonabilă şi, probabil, nu e departe de practica instanţelor", au afirmat sursele citate.

În urmă cu o lună fostul lider ţărănist Ion Diaconescu, nepotul lui Ion Mihalache, a anunţat că a dat în judecată statul român, în baza Legii 221/2009, şi cere să fie despăgubit cu 18 milioane de euro pentru condamnările şi suferinţele din timpul regimului comunist, sumă record solicitată în instanţele româneşti de un fost deţinut politic.

Potrivit actului normativ în vigoare, cei care au avut de suferit în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 pot cere despăgubiri statului români până în 2011.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite