Guvernul crede că Voiculescu e general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sub acoperire ale Securităţii, aşa cum presa a vehiculat, atunci, în opinia mea, datorită rolului pe care firma Crescent l-a avut în derularea comerţului exterior al României, gradul său nu

sub acoperire ale Securităţii, aşa cum presa a vehiculat, atunci, în opinia mea, datorită rolului pe care firma Crescent l-a avut în derularea comerţului exterior al României, gradul său nu putea fi decât acela de general", afirmă Oprea, care conduce şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.
Potrivit consilierului premierului pe siguranţă naţională, un răspuns definitiv la această problemă ar putea fi oferit doar de "posibila depistare" a documentelor din arhiva prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu.Oprea a explicat că există practica, "şi astăzi curentă", ca înaintarea în grad a unui ofiţer sub acoperire să se facă prin decret unic, în manuscris, de către şeful statului. Astfel de documente sunt secretizate la acelaşi nivel cu cifrul de stat, explică istoricul. Marius Oprea mai arată că, până în prezent, nu a fost identificată arhiva personală a lui Nicolae Ceauşescu, dar este posibil ca aceasta să se afle în custodia Ministerului Apărării Naţionale. "Investigaţiile pentru depistarea ei continuă", precizează Oprea. Acesta este membru, în calitate de consilier al primului-ministru pe probleme de siguranţă naţională, al Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite