Guvernul confirmă afacerile "băieţilor deştepţi" din energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nereguli în achiziţiile publice de bunuri şi servicii şi atribuirea de contracte directe, deşi trebuiau organizate licitaţii, sunt concluziile anchetei derulate de Departamentul de Control al

Nereguli în achiziţiile publice de bunuri şi servicii şi atribuirea de contracte directe, deşi trebuiau organizate licitaţii, sunt concluziile anchetei derulate de Departamentul de Control al Guvernului la SNL Oltenia şi la complexurile energetice Rovinari şi Turceni. Raportul a fost trimis procurorilor DNA.

Firmele favorizate cumpărau curent ieftin

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Complexul Rovinari a vândut, în ultimii doi ani, energie unor firme private în condiţii discriminatorii şi a cerut diminuarea cantităţilor de electricitate pe care trebuia să le livreze pe piaţa reglementată pentru a le vinde pe celelalte pieţe de energie. DGC a mai constatat, după studierea contractelor bilaterale încheiate cu societăţile Grivco Bucureşti, Energy Holding, Romelectro Bucureşti, Also Energ Bucureşti, Elizor Prest Moreni-Dâmboviţa şi Arelco Distribuţie Bucureşti, că s-au încălcat prevederile Legii energiei şi ale Legii concurenţei. Potrivit sursei citate, în cazul Complexului Turceni s-au ofertat cu prioritate cantităţi de electricitate firmelor Energy Holding, Green Energy, Euro-PEC şi Beny Alex. Furnizarea de energie ar fi fost făcută la preţuri avantajoase în raport cu alţi clienţi şi au fost încredinţate direct contracte unor societăţi care nu au respectat înţelegerile anterioare. În cazul SNLO, sursele judiciare au mai declarat că s-au încheiat contracte prin negociere cu o singură sursă, cu firme ale căror oferte au fost respinse iniţial pentru tarifele mari propuse şi a acceptat subcontractarea unor lucrări de către firme conduse de rude ale directorilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite