Guvernul nu dă nici un ban pentru prevenirea accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania "Stop accidentelor rutiere! Viaţa are prioritate!" a fost realizată numai cu fonduri din domeniul privat şi al organizaţiilor neguvernamentale, a declarat, ieri, adjunctul şefului

Campania "Stop accidentelor rutiere! Viaţa are prioritate!" a fost realizată numai cu fonduri din domeniul privat şi al organizaţiilor neguvernamentale, a declarat, ieri, adjunctul şefului Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa.
În toate ţările Uniunii Europene se pun în aplicare politici guvernamentale destinate programelor de prevenire a accidentelor de circulaţie. Anul trecut, Franţa a alocat 254 milioane de euro pentru campania privind siguranţa pe drumurile publice, în timp ce Irlanda a cheltuit de la buget 30 milioane de lire în acelaşi scop.
Campania "Stop accidentelor rutiere! Viaţa are prioritate!", iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române în perioada ianuarie-iulie 2006, a reuşit să scadă cu 556 numărul persoanelor decedate în accidente de circulaţie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. "Codul rutier este obligatoriu pentru toată lumea, nimeni nu este scutit de la respectarea acestuia. Poliţiştii nu trebuie să se lase impresionaţi de autorităţile care provoacă accidente, indiferent dacă este vorba de ministrul administraţiei şi internelor, de şeful Poliţiei Române sau de şeful jandarmeriei", a declarat ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, la încheierea Programului de Parteneriat pentru Prevenirea şi Combaterea Accidentelor Rutiere. El a adăugat că, la această oră, există un mare număr de parlamentari ale căror permise au fost suspendate.
Blaga a transmis oficialilor Poliţiei Române că nimeni nu-i opreşte să ceară fonduri de la buget pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi că el va aproba fără probleme acest lucru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite