Guvernatorii americani vor calculatoare ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Naţională a Guvernatorilor SUA (NGA) a anunţat un nou parteneriat pentru salvarea mediului, prin care doreşte să eficientizeze computerele din birourile şi agenţiile statului, a

Asociaţia Naţională a Guvernatorilor SUA (NGA) a anunţat un nou parteneriat pentru salvarea mediului, prin care doreşte să eficientizeze computerele din birourile şi agenţiile statului, a anunţat GreenerComputing.com.

Iniţiativa IT pentru Salvarea Mediului este un proiect care aparţine companiilor Google şi Intel şi a fost lansat în iunie 2007. La acest proiect participă zeci de companii de tehnologie şi IT din lume care se alătură, astfel, programului pentru un viitor energetic curat, iniţiat de NGA.

Calculatoarele noi, care economisesc energia, costă cu 30 de dolari mai mult fiecare, dar guvernatorii au declarat ca sunt dispuşi să plătească un preţ mai mare. Mai mult decât atât, statele americane se vor folosi de puterea lor de cumpărare şi vor achiziţiona peste 4.000 de computere noi în fiecare an, pentru a reduce costul acestor calculatoare ecologice, care se vor putea realiza în serie mare şi vor putea fi livrate pieţei la un preţ mai mic.

Programul are ca principal scop reducerea cu 50% a energiei consumate de computerele din birourile statului în următorii patru ani, prin achiziţionarea de echipamente eficiente din punct de vedere energetic, certificate Energy Star. Utilizatorii vor fi instruiţi în vederea folosirii instrumentelor de management al energiei, iar autorităţile vor fi convinse să cumpere computere eficiente energetic.

Computerele ecologice au devenit un subiect fierbinte în cadrul strategiei de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de mărire a eficienţei energetice chiar şi în Statele Unite. Cele mai multe dintre calculatoarele ce se folosesc astăzi risipesc aproximativ jumătate din energia pe care o consumă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite