Forma finală a legii salarizării, analizată la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forma finală a legii salarizării, analizată la Guvern
Forma finală a legii salarizării, analizată la Guvern

Comisia mixtă formată din reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe şi ai Muncii, miniştrii Cabinetului Boc şi membrii coaliţiei care sunt interesaţi de legea salarizării unice se întâlnesc, luni, la Guvern, pentru a analiza forma finală a proiectului. Marţi, ultima variantă a actului normativ va fi prezentată sindicatelor.

"Astăzi, la ora 19.00, va avea loc o discuţie pe această temă, în ideea evaluării ultimului scenariu la nivelul comisiei mixte Ministerul de Finanţe-Ministerul Muncii. Este o discuţie separată la nivelul Guvernului şi a reprezentanţilor coaliţiei, care sunt interesaţi de subiect", a declarat, la finalul şedinţei coaliţiei, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Guvernul a analizat, săptămâna trecută, mai multe variante de aplicare a Legii salarizării unice, toate vizând scăderea cheltuielilor cu salariile bugetarilor de la 9,4% din PIB, cât sunt în 2009, la 6% în 2015, totodată fiind discutată ca ţintă un raport dintre salariul mediu şi salariul minim de 2 la 1.

Totodată, scenariile de aplicare a Legii cadru de salarizare unică analizate de Guvern au în vedere scăderea masei salariale ca procent din PIB de la 9,4% , cât este în acest moment, la 6% din PIB în 2015. Reducerea facturii salariale ca pondere în PIB a fost şi sugestia reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite