Gustul tropicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tocăniţă mexicană cu chilliPentru 6 porţiiIngrediente: 1 ceapă tocată fin, 2 morcovi mici, tocaţi mărunt, 250 g ţelină tăiată mărunt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 2 linguri praf de


Tocăniţă mexicană cu chilli
Pentru 6 porţii
Ingrediente: 1 ceapă tocată fin, 2 morcovi mici, tocaţi mărunt, 250 g ţelină tăiată mărunt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 2 linguri praf de chilli (din comerţ), 2 linguriţe chimion, 2-3 roşii, 1 dovlecel mic, 1 cană zeamă de legume, 500 g fasole boabe roşie din conservă, 1/2 ceaşcă boabe de porumb din conservă, sare, piper, 1 căniţă orez (opţional).Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul, praful de chilli şi chimionul şi se călesc la foc potrivit circa 4 minute, amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă (atenţie, să nu se ardă !). Se adaugă apoi roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi tăiate cubuleţe, şi se zdrobesc cu lingura de pereţii cratiţei. Se pune şi dovlecelul tăiat rondele, se toarnă zeama de legume, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute, amestecând din când în când. Se adaugă fasolea, porumbul, sare şi piper după gust şi se mai fierb toate sub capac încă 20 de minute. Tocăniţa se serveşte, după preferinţă, cu garnitură de orez fiert.

ştiaţi că?
Fasolea boabe a fost cultivată pentru prima dată de vechile civilizaţii mexicane şi peruane, în urmă cu peste 5.000 de ani, ajungând un aliment de bază atât în cultura aztecă, cât şi în cea incaşă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite