Guşă acuză parlamentari BND că au fugit cu banii Poştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"căpuşă". El a spus că, printre acţionarii de la Continental Asig, se numără doi parlamentari de la Blocul Naţional Democrat: Olguţa Cocrea şi Costel Ovidenie, precum şi directori ai

"căpuşă". El a spus că, printre acţionarii de la Continental Asig, se numără doi parlamentari de la Blocul Naţional Democrat: Olguţa Cocrea şi Costel Ovidenie, precum şi directori ai Poştei Române.
Statul, păcălit cu 117 miliarde de lei
Potrivit liderului PIN, din documentele pe care le deţine, reiese că Poşta Română a încheiat cu Allianz ţiriac un contract de asigurare pe viaţă pentru cei 35.000 de angajaţi ai săi, în valoare de 187 miliarde de lei vechi. Ulterior, firma de asigurări a încheiat, prin sucursala de la Braşov, un contract de agent cu Continental Asig, prin care îi acorda acestei firme din Galaţi comisioane de 61% şi 66% din valoarea contractului încheiat între Allianz ţiriac şi Poşta Română. Comisioanele respective valorează, potrivit lui Guşă, 117 miliarde de lei vechi. Liderul PIN a declarat că firma din Galaţi "nu a avut nicio prestaţie" anterior, şi a mai spus că este clar faptul că "statul a fost păcălit". În această situaţie, Cozmin Guşă a anunţat că va solicita Curţii de Conturi să verifice legalitatea acestor contracte şi va sesiza Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, pentru că în afacere au fost implicate două firme de asigurare. Nu în ultimul rând, Guşă a spus că va sesiza şi sindicatele, pentru că obiectul contractelor a fost reprezentat de asigurările de viaţă pentru angajaţii de la Poştă.
"Corupţia portocalie e sofisticată"
"Am semnalat acest caz, deoarece demonstrează că există o morişcă a corupţiei care foloseşte mijloace mai sofisticate decât fosta guvernare, implicând societăţi foarte bine cotate internaţional şi contracte corecte. Nu ştiu ce a dorit actuala putere: să cumpere voturi sau altceva, însă Curtea de Conturi trebuie să verifice dacă această sumă - 187 miliarde de lei vechi - a fost angajată de Poşta Română în mod legal sau nu", a declarat Cozmin Guşă. El a spus că a "luptat", ca şef de campanie al PD pentru alegerile din 2004, tocmai împotriva "acestor lucruri", adăugând că observă "o mare continuitate la actuala guvernare" cu năravurile Guvernului Năstase. "Corupţia portocalie, care chiar dacă este mai sofisticată, este la fel de nocivă ca cea a Guvernului Năstase", a spus, în încheiere, Guşă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite