Guşă îl ia avocat pe Ponta în proces cu Vadim Tudor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitalei, o acţiune în răspundere civilă delictuală şi va plăti taxa de timbru în cunatum de câteva zeci de milioane de lei vechi. Preşedintele PIN va cere în instanţă, printre altele,

Capitalei, o acţiune în răspundere civilă delictuală şi va plăti taxa de timbru în cunatum de câteva zeci de milioane de lei vechi. Preşedintele PIN va cere în instanţă, printre altele, ca Vadim Tudor să fie obligat la plata unor despăgubiri în valoare de două miliarde de lei vechi pentru afirmaţiile făcute la adresa sa în emisiuni televizate, precum şi pentru materialele calomnioase publicate în revistele pe care le patronează.
Cozmin Guşă susţine că a apelat la serviciile lui Victor Ponta deoarece "este un avocat bun" şi îi leagă o lungă relaţie de prietenie. El mai spus că, deocamdată, nu au convenit asupra onorariului ce i se cuvine deputatului PSD, dar că suma va fi substanţială în cazul în care "îşi va face bine treaba". La rândul său, Victor Ponta a ţinut să precizeze că, înainte de a accepta acest proces, s-a consultat cu liderii social-democraţi, afectaţi şi ei, de-a lungul timpului, de acuzaţiile publice lansate de către Corneliu Vadim Tudor. "Îmi asum riscul apariţiei unor insulte şi calomnii la adresa mea şi a familiei mele. Dacă rămânem pasivi şi de această dată, înseamnă că devenim şi noi vinovaţi", a afirmat Ponta, adăugând că referirile liderului PRM la copilul Laviniei Şandru "au depăşit orice limită". Deputatul PSD a subliniat că, prin acest proces, vrea să dea "un mesaj politic" alături de Cozmin Guşă, astfel încât să fie eradicat un asemenea comportament public, iar tinerii care doresc să se afirme în zona decizională să o poată face nestingheriţi.

PSD nu se bagă
Intenţia deputatului PSD Victor Ponta de a-l reprezenta pe Cozmin Guşă ca avocat a fost adusă la cunoştinţă conducerii partidului, dar nu a reprezentat un subiect de discuţie în BPN. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat că tot ceea ce face Victor Ponta în calitatea sa de avocat nu are nicio legătură cu partidul. "Victor Ponta acţionează în nume personal în demersul de a-l apăra pe Guşă, iar acţiunea sa nu antrenează PSD, în consecinţă, nu există niciun fel de decizie la nivelul conducerii", a declarat Cristian Diaconescu. La rândul său, vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a spus că Mircea Geoană a fost înştiinţat de Victor Ponta despre acest lucru, dar că nu are nicio legătură cu partidul, mai ales că demersul deputatului social-democrat nu implică formaţiunea politică din care face parte.

C.V. Tudor: Procesul lui Guşă, atac politic
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, ieri, că procesul pe care i l-a intentat Cozmin Guşă face parte dintr-un atac al puterii la adresa sa. "S-au unit doi pigmei împotriva unuia ca mine", a spus liderul PRM despre asocierea lui Guşă cu Ponta, apreciind că motivul pentru care cei doi s-au unit este că PRM creşte în sondaje, în timp ce PSD scade. C.V. Tudor a mai afirmat că în spatele lui Guşă şi Ponta s-ar afla Traian Băsescu. El a susţinut că Guşă are de gând să facă parte dintr-un partid prezidenţial, pe care şeful statului urmează să-l contruiască. Liderul PRM a precizat că acuzaţiile pe care i le-a adus Guşă au fost inserate într-un pamflet şi că acesta nu are nicio şansă să câştige procesul şi a adăugat că îl va da în judecată, la rândul său, pe Cozmin Guşă, despre care a spus că a acumulat averi din afaceri de tip mafiot.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite