Guru Bivolaru vorbeşte prin mp3 cu yoghinii adunaţi la Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.500 de membri MISA din peste 22 de ţări sunt aşteptaţi să formeze spiralele în urma cărora s-ar încărca cu energii cosmice nebănuite. Hotelierii şi-au sporit profiturile, ţăranii

4.500 de membri MISA din peste 22 de ţări sunt aşteptaţi să formeze spiralele în urma cărora s-ar încărca cu energii cosmice nebănuite. Hotelierii şi-au sporit profiturile, ţăranii din pieţe fac vânzări-record la verdeţuri, miere, lactate, iar autorităţile locale din Herculane îi laudă pe yoghini pentru că, de-a lungul anilor, nu au creat probleme în staţiune. Organizatorii susţin că guru Bivolaru a primit azil politic în Suedia, însă acest lucru nu-l va împiedica să ia pulsul evenimentului.
Simpozionul Internaţional de Yoga ediţia a XII-a Băile Herculane se desfăşoară în perioada 28 aprilie 7 mai şi la acest eveniment sunt aşteptaţi 4.500 de yoghini din România şi din alte 22 de ţări unde MISA are filiale. În aceste zile au loc conferinţe cu tematică spirituală, exerciţii de respiraţie şi meditaţie, plimbări în aer liber, însă principalul punct de atracţie îl constituie realizarea spiralelor yang pe platoul muntos Coronini, un loc extrem de pitoresc. "Avem şi ceva inedit în acest an. Cursanţii de yoga au posibilitatea să-i pună întrebări profesorului Gregorian Bivolaru. Întrebările scrise pe bileţele vor fi aduse la comandamentul nostru, iar dumnealui va răspunde prin înregistrări audio pe mp3 din Suedia, unde a primit azil politic. Aşteptăm să fim audiaţi în cel mai scurt timp de către Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor în privinţa abuzurilor la care am fost supuşi cu toţii", ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a MISA, Crina Calek. Yoghinii care vor forma spirale la Herculane vor fi dispuşi în şiruri zodiacale concentrice, bărbat şi femeie, şi se vor roti în sensul invers acelor de ceasornic, ţinându-se de mâini într-o concentrare profundă, numai de ei ştiută. Ei consideră că energia yang acumulată prin meditaţia în spirală oferă o stare de armonie şi echilibru şi are efecte puternice asupra psihicului pentru o perioadă mai lungă de timp. Ca şi anul trecut, pe platoul Coronini, yoghinii vor avea la discreţie preparate naturiste, pietre, cărţi, CD-uri de specialitate, articole de îmbrăcăminte. Mulţimea va fi dirijată şi va primi instrucţiuni printr-o staţie radio. Operaţiunea va fi păzită de către oameni de ordine cu ecusoane. Întrebat de ce se cere testul HIV sau adeverinţă doveditoare că nu suferi de o boală venerică pentru a te înscrie în gruparea MISA, unul dintre organizatori ne-a spus că "trebuie eliminate toate riscurile contaminării pentru a nu se da naştere la eventuale scandaluri" şi că "nu e vorba de niciun sex în grup sau urinoterapie". Primarul din Herculane, Ion Oprescu, ne-a declarat că, odată cu venirea yoghinilor, toţi comercianţii au de câştigat. ,,Am luat şi măsuri sporite de securitate, însă vă spun sincer yoghinii nu ne-au făcut niciodată probleme şi au păstrat curăţenia", a spus Oprescu .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite