"Grupul de români expulzaţi din Alzola şi Deba s-au aşezat în Eibar" - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Bibliotecile basce işi maresc fondurile pentru a încuraja integrarea imiganţilor”, scrie publicaţia “DEIA”. Bibliotecile din Ţara Bascilor vor importa cărţi, reviste şi ziare din

Bibliotecile basce işi maresc fondurile pentru a încuraja integrarea imiganţilor”, scrie publicaţia “DEIA”.
Bibliotecile din Ţara Bascilor vor importa cărţi, reviste şi ziare din diferite ţări ale lumii pentru ca străinii care locuiesc sau trec prin zonă să poată să aibă acces la informaţii din ţara de origine şi în limba lor maternă. Printre acestea se numără şi publicaţii româneşti. Iniţiativa face parte dintr-un proiect intitulat “Biblioteca punct de întâlnire pentru imigranţi”.

Grupul de români expulzaţi din Alzola şi Deba s-au aşezat în Eibar”, scrie “El Correo”. Aproximativ 30 de români care au fost evacuaţi din localitatea Alzota şi apoi din Deba ocupă în prezent o cladire abandonată în localitatea Txona. Vecinii s-au plâns de comportamentul acestora şi au depus o reclamaţie impotriva lor la primăria din localitate.

Copiii ţiganilor români din Italia vor fi obligaţi să participe la clase speciale destinate elevilor străini – “clase de integrare” ”, intitulează ziarul “ABC” un reportaj în care preia informaţia din presa italiană. Astfel, copiii de naţionalitate română care nu pot trece proba de limbă italiană, vor fi şcolarizaţi în clase separate, special infiinţate pentru ei.

Un nou oficiu va oferi informaţii celor 4.700 de imigranţi care locuiesc în Zamora”, informează “Norte de Castilla”. Serviciul pus în aplicare de către fundaţia Beatriz de Suabia oferă informaţii, activităţi sociale şi culturale care ajuta la intgrarea străinilor care locuiesc în Zamora, Castilla y Leon. Cei mai numeroşi imigranţi care locuiesc în zonă provin din Maroc şi România.

Imigraţia în Galiţia a marcat un număr record în 2007”, titrează “La opinion de Corunia”. Deşi majoritatea imigranţilor care locuiesc în Galiţia este de origine latino-americană, numărul portughezilor s-a înmulţit cu patru iar al românilor cu 35, informează publicaţia spaniolă.

Zece localităţi concentreză 76% din populaţia din provincia La Rioja”, informează “La Rioja”. Un studiu realizat de către BBVA şi Institutul Valencian de Investigaţii Economice arată că 76,5% din populaţia din La Rioja se concentrează în doar 10 localităţi, iar imigranţii reprezintă 12,5% din totalul locuitorilor din provincie. Majoritatea provine din România şi Maroc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite