Groupama a finalizat preluarea Asiban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Groupama a finalizat, miercuri, preluarea societăţii Asiban Asigurare Reasigurare. Acest lucru a fost posibil după primirea tuturor autorizărilor necesare. Compania de asigurări a fost

Groupama a finalizat, miercuri, preluarea societăţii Asiban Asigurare Reasigurare. Acest lucru a fost posibil după primirea tuturor autorizărilor necesare.

Compania de asigurări a fost achiziţionată de la Banca Comercială Română, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Casa de Economii şi Consemnaţiuni CEC în calitate de vânzători.

Locul al treilea pe piaţa românească

"Această tranzacţie se înscrie în strategia noastră de dezvoltare în Europa Centrală şi de Est, iar România va juca un rol important în acest sens, ţinând cont de populaţia ţării, de rapiditatea creşterii economice şi de nivelul foarte scăzut de dezvoltare actuală a pieţei asigurărilor", a declarat Jean-François Lemoux, directorul general al Groupama International. În urma acestei tranzacţii, Groupama ocupă locul al treilea pe piaţa de asigurări din România, potrivit aprecierilor companiei.

"În perioada următoare ne vom concentra pe investiţii în vederea consolidării companiilor noastre, prin comunicarea noului brand care va fi lansat în această toamnă, fiind urmată de lansarea de noi produse, îmbunătăţirea sistemelor informatice şi o investiţie pe termen lung în capitalul uman", a adăugat Lemoux.

Grupul francez a câştigat, în luna aprilie, licitaţia pentru preluarea integrală a Asiban. Anterior tranzacţiei, Asiban era controlată, în mod egal, de BCR, BRD-Societe Generale, CEC şi Banca Transilvania. Consiliul Concurenţei a autorizat în luna iulie operaţiunea de preluare a companiei de asigurări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite