"Gripa porcină a ajuns în Europa" - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre virusul gripei porcine care continuă să reprezinte o ameninţare majoră la nivel mondial. În Europa au fost confirmate primele trei cazuri, iar în Mexic numărul victimelor a ajuns la 149. Un alt subiect de interes pentru cotidienele italiene este reprezentat de condiţiile meteorologice nefavorabile din Peninsulă, care au făcut până acum două victime.

"Gripa porcină a ajuns în Europa", titrează cotidianul "Corriere della Sera". Virusul gripei porcine a ajuns să afecteze şi Europa. Ieri au fost confirmate două cazuri în Scoţia şi unul în Spania. Exista, de asemenea, mai multe alte cazuri suspecte de infectarea cu acest virus pe întreg continentul european. Între timp, în Mexic, numărul victimelor a ajuns la 149. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, gripa porcină nu se va limita doar la continentul american, astfel încât nicio ţară din lume nu poate fi considerată imună la acest virus.

"Vreme urâtă. Italia este afectată de vânturi şi ploi", scrie tot cotidianul "Corriere della Sera". Ploaia şi vânturile puternice continuă să afecteze în special partea centrală şi nordică a Peninsulei. La Pavia (oraş din nordul Italiei) o casă s-a prăbuşit, iar în Sicilia două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza condiţiilor atmosferice nefavorabile. Nivelul râului Po (nordul Peninsulei) a crescut în ultimele 24 de ore cu aproape doi metri: de la 0,34 metri la 1,92 metri

" Numărul morţilor în accidente de muncă, în scădere", anunţă cotidianul "La Repubblica". Pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial, în Italia, numărul morţilor în accidente de muncă este în scădere. Acestea sunt concluziile unei statistici efectuate pentru anul 2008 de Institutul Naţional pentru Asigurarea împotriva Accidentelor de Muncă (INAIL). Astfel, în anul 2008 au fost înregistrate 874.866 de accidente de muncă, cu 4,1% mai puţin decât în anul precedent şi 1.140 de morţi la locul de muncă, cu 67 mai puţin decât în anul 2007.

"Vulcanul Vezuviu, o zonă cu risc ridicat, unde nu se poate locui", relatează cotidianul "Il Messaggero". Va exista mereu pericolul unei erupţii vulcanice a Vezuviului, motiv pentru care această zonă este considerată zonă de risc major, avertizează geologii italieni. Mai mulţi experţi internaţionali şi italieni s-au întâlnit ieri la Napoli şi Catania (Sicilia), într-o videoconferinţă având ca temă prevenirea erupţiilor vulcanice în zone precum Vezuviu (Napoli) şi Etna (vulcan din Sicilia).

"Washington-ul a început discuţiile cu Cuba în privinţa traficului de droguri şi a imigraţiei", titrează cotidianul online "Quotidiano.net". Ieri au demarat primele discuţii la nivel oficial între Statele Unite şi Cuba, după ce atât preşedintele Barack Obama, cât şi omologul său cubanez Raul Castro s-au arătat deschişi dialogului. Anunţul a fost făcut de Departamentul de Stat american. Principalele teme dezbătute vor fi traficul de droguri şi imigraţia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite