Gripa aviară se poate reîntoarce oricând la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropiata migraţie a păsărilor din spaţiul asiatic către România ar putea genera aceleaşi probleme ca anul trecut, localnicii dovedind că nu au învăţat nimic din cele două lecţii servite

Apropiata migraţie a păsărilor din spaţiul asiatic către România ar putea genera aceleaşi probleme ca anul trecut, localnicii dovedind că nu au învăţat nimic din cele două lecţii servite de gripa aviară.
În judeţul Brăila, puternic lovit în toamna anului trecut de gripa aviară, păsările domestice continuă să se plimbe nestingherite peste tot. Pot fi zărite circulând liber nu doar pe câmpuri, pe drumuri ori în apropierea gospodăriilor, ci şi prin curtea circumscripţiilor sanitar-veterinare, cum este cazul comunei Măxineni. "Avem probleme în continuare cu ţăranii care îşi lasă păsările libere pentru că nu înţeleg pericolul la care se expun şi n-aş putea spune că a trecut acest pericol. Suntem pregătiţi în cazul în care ar reizbucni gripa aviară, în sensul că ne-am luat măsuri cu dotarea, respectiv tot ceea ce înseamnă aparatură, substanţe de combatere", ne-a declarat Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii. Conform acestuia, a fost suplimentat cu 800 numărul medicilor veterinari, s-a modificat legislaţia, au fost făcute aplicaţii, iar păsările migratoare sunt atent monitorizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite