Gripa aviară se extinde între Dunăre şi Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte trei noi focare cu gripă aviară au fost identificate în judeţul Constanţa. 42 dintre păsările moarte în ultimele zile în satele dunărene Satu Nou, Crângu şi Saligny au fost

Alte trei noi focare cu gripă aviară au fost identificate în judeţul Constanţa. 42 dintre păsările moarte în ultimele zile în satele dunărene Satu Nou, Crângu şi Saligny au fost depistate pozitiv la testul rapid al specialiştilor Direcţiei Sanitar-Veterinare. Dr. Grigore Mertoiu, directorul DSV, spune că se aşteaptă rezultatul Autorităţii Naţionale de Referinţă, dar măsurile de dezinfecţie au fost demarate imediat. Dacă existenţa gripei aviare va fi confirmată şi de la Bucureşti, alte 12.500 de păsări vor fi eutanasiate şi incinerate, iar cele noi trei focare, izolate total. Astfel, numărul localităţilor constănţene contaminate cu virusul înalt patogen H5N1 se ridică la nouă.

Noi suspiciuni de gripă aviară în judeţele Brăila şi Călăraşi
Autorităţile sanitare au identificat noi cazuri suspecte de gripă aviară la păsări aflate în gospodării din judeţele Brăila şi Călăraşi. Toate cazurile au fost diagnosticate prin teste rapide, iar probele au fost transmise pentru confirmare Laboratorului Naţional de Referinţă. Noile cazuri au fost descoperite în comunele Zăvoaia, din judeţul Brăila, şi Unirea, din judeţul Călăraşi.

A început operaţiunea de strângere a păsărilor sălbatice moarte din Delta Dunării
Inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au demarat operaţiunile de strângere a păsărilor sălbatice moarte din rezervaţie. În ultimele zile ale săptămânii trecute au fost ridicate cadavrele a 34 de păsări din zona Crişan, săptămâna aceasta operaţiunea urmând să se extindă şi la nivelul lacurilor Holbina I şi Holbina II. "Strângerea păsărilor se desfăşoară cu dificultate, fiindcă în rezervaţie mai sunt canale acoperite de gheaţă", a menţionat inspectorul-şef Mihai Bahaciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite