"Gripa porcină: Statele Unite proclamă stare de urgenţă în sistemul sanitar naţional" - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre gripa porcină,  care a semănat panică în întreaga lume. Statele Unite ale Americii au declarat deja stare de urgenţă în sistemul sanitar naţional, iar în Mexic numărul victimelor a ajuns la 81. Un alt subiect de interes pentru presa italiană este cel legat de criza economică şi de afirmaţiile guvernatorului Băncii Naţionale Italiene.

"Gripa porcină: Statele Unite proclamă stare de urgenţă în sistemul sanitar naţional" , titrează cotidianul "Corriere della Sera". În Statele Unite ale Americii a fost proclamată starea de urgenţă în sistemul sanitar naţional din cauza virusului gripei porcine. În SUA au fost confirmate deja 20 de cazuri de persoane infectate cu acest virus, în timp ce în Mexic numărul persoanelor infectate a ajuns la 1.324, iar numărul morţilor la 81. Preşedintele american Barack Obama s-a declarat extrem de preocupat de problema gripei porcine.

"Mario Draghi: Criza economică va afecta acum ţările sărace" , scrie tot cotidianul "Corriere della Sera". Mario Draghi, guvernatorul Băncii Naţionale Italiene a declarat recent că criza economică ce a afectat în ultima perioadă ţările cu economii mai bogate va avea un impact deosebit de grav şi asupra ţărilor în curs de dezvoltare. Declaraţiile lui Draghi au fost făcute ieri, la Washington, în cadrul summitului G7.

"Serviciile secrete israeliene avertizează că Papa Benedict al XVI-lea ar putea fi în pericol" , anunţă cotidianul "La Repubblica". Serviciile secrete israeliene Shin Bet se tem pentru siguranţa Suveranului Pontif care va efectua o vizită în Israel pe data de 11 mai a acestui an. Potrivit serviciilor secrete, papamobilul, mijlocul de transport special cu care Papa se deplasează printre credincioşi, nu are dotările necesare pentru a face faţă unui posibil atac terorist.

"Olanda: Se fac pariuri despre posibila abdicare a reginei" , relatează cotidianul "La Stampa". Regina Beatrix a Olandei, în vârstă de 71 de ani, şi-ar putea anunţa astăzi abdicarea în favoarea fiului său, principele moştenitor Willem-Alexander. Această ştire a fost difuzată de două cotidiene: de tabloidul olandez "De Telegraaf" şi de cel belgian "De Morgen". Regina Beatrix se află pe tronul Olandei din anul 1980.

"Milano: Sunt căutaţi violatorii unei tinere" , titrează  cotidianul "Il Messaggero". Poliţiştii italieni îi caută pe cei patru bărbaţi care vineri seară au violat o tânără italiancă şi l-au bătut cu bestialitate pe prietenul acesteia, la periferia de nord a oraşului Milano. Potrivit primelor cercetări, agresorii ar putea fi patru români fără domiciliu stabil în Italia, care se adăposteau în barăcile din zonă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite