Greva, "inregistrata" la Curtea Constitutionala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exceptia privind greva din invatamant invocata de Federatia Educatiei Nationale la Tribunalul Bucuresti, Sectia Conflicte de Munca, a ajuns la Curtea Constitutionala. Sindicalistii au cerut instantei

Exceptia privind greva din invatamant invocata de Federatia Educatiei Nationale la Tribunalul Bucuresti, Sectia Conflicte de Munca, a ajuns la Curtea Constitutionala. Sindicalistii au cerut instantei acest lucru, deoarece au considerat ca trei articole din Legea conflictelor de munca intra in contradictie cu Constitutia. Legea nu permite, practic, sa se faca greva, ceea ce ar contraveni chiar cu prevederile CEDO, actul normativ obligand la "munca fortata", conform sindicalistilor. Curtea Constitutionala urmeaza sa stalileasca termenul de judecata, dupa ce un judecator-raportor, numit de presedintele Curtii, va intocmi un raport. In vederea solutionarii cauzei au fost solicitate punctele de vedere ale presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului.

Ministerul cheltuieste 2.300 de euro cu procesul
Contractul incheiat cu casa de avocatura care reprezinta Ministerul Educatiei in procesul cu profesorii se ridica la 2.300 de euro. Suma provine din bani publici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite