Grevă la hidrocentrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grevă la hidrocentrale
Grevă la hidrocentrale

Angajaţii de la hidrocentrale se pregătesc să intre-n grevă. Potrivit liderului de sindicat, Adolf Mureşan, membrii de sindicat ai Federaţiei Univers, din cadrul SC Hidroelectrica SA şi SC Hidroserv SA, au decis continuarea acţiunilor de protest până la finalizarea negocierilor privind condiţiile de muncă şi de salarizare. 

Sindicaliştii au decis ca, din data de 28 octombrie, în fiecare miercuri a săptămânii, între orele 12.00 - 14.00, să organizeze pichete de protest la sediul SC Hidroelectrica şi al Ministerului Economiei.

Federaţia Univers anunţă că a declanşat procesul de strângere de semnături pentru organizarea grevei de avertisment şi a grevei propriu zise.

Oamenii cer finalizarea negocierilor anuale obligatorii pentru anul 2009 referitoare la condiţiile de muncă şi salarizare în cadrul SC Hidroelectrica SA şi filialele sale, în conformitate cu înţelegerile realizate la nivelul Ministerului Economiei.

De asemenea sindicaliştii solicită  internalizarea societăţilor de servicii energetice (SC Hidroserv) în cadrul SC Hidroelectrica SA. ceea ce va duce la reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii activităţii de întreţinere şi mentenanţă, neincluderea SC Hidroelectrica SA şi a SC Hidroserv, prin divizare, în cadrul Companiilor Energetice ce se doresc a fi create de Ministerul Economiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite