Grevă feroviară pentru 50 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din transportul feroviar au dat ca sigur un protest "voluntar" al angajaţilor CFR care debutează astăzi, la 7 dimineaţa. "Toţi oamenii îmi

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din transportul feroviar au dat ca sigur un protest "voluntar" al angajaţilor CFR care debutează astăzi, la 7 dimineaţa.

"Toţi oamenii îmi comunică mie că mâine dimineaţă (n.r. - astăzi) o să înceteze activitatea voluntar. Toată lumea se va prezenta la serviciu, dar va sta pe loc. Trenurile nu vor pleca. Asta se va întâmpla în cel puţin 16 oraşe mari dacă guvernul nu va reveni asupra celor decise miercuri", a declarat Ion Molea, preşedintele Federaţiei Sindicale din Ramura Mişcare-Comercial.

"Mişcarea nu e caz de puşcărie, nu este ilegală, şi eu, Molea, voi fi alături de ei. Pe oameni nu îi interesează că Tăriceanu vrea să-l îngroape pe Orban, noi suntem nişte peştişori", a mai precizat Molea, la Antena 3, sugerând că Orban ar fi ajuns la o înţelegere cu sindicaliştii de la CFR privind creşterile salariale, dar că premierul n-ar fi fost de acord cu acestea, în timpul şedinţei de guvern de miercuri.

Majorări salariale

Indignarea sindicaliştilor vine din faptul că nu au obţinut de la guvern un salariu minim de 500 de lei din ianuarie şi 570 de lei din luna mai.

Liderii sindicali susţin că aceste majorări salariale au fost deja negociate cu ministrul Orban, care a şi semnat un proces-verbal în acest sens. "Salariaţii noştri au aflat că nu vor beneficia de aceste măriri salariale promise, deşi urma să semnăm actele adiţionale la contractul colectiv de muncă", a precizat şi Gheorghe Popa, liderul Federaţiei Naţionale Feroviare din Ramura Mişcare-Comercial. Salarizarea convenită prin Contractul Colectiv de Muncă ce a expirat la 31 ianuarie 2008, are un nivel minim de 450 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite