Grevă a elevilor rămaşi fără alocaţie de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din judeţul Covasna vor fi de astăzi în grevă japoneză, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse de a suprima alocaţia de stat

Elevii din judeţul Covasna vor fi de astăzi în grevă japoneză, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse de a suprima alocaţia de stat pentru tinerii care au împlinit 18 ani. Potrivit coordonatorului Consiliului Judeţean al Elevilor Covasna, Nemes Elod, elevii vor purta banderole albe pe braţ în timpul orelor de predare timp de o săptămână.

"În trei săptămâni s-au adunat mai mult de 6.000 de semnături în judeţul Covasna. Nu numai elevii, dar şi un număr mare de adulţi au susţinut campania cu semnătura lor", susţine Nemes Elod. Acesta spune că elevii din mai multe judeţe şi-au semnalat intenţia de a se alătura grevei japoneze în cursul săptămânii.

Deşi alocaţia va creşte la 40 de lei din martie, elevii de clasa a XII-a care au împlinit 18 ani nu vor mai beneficia de acest drept. Tinerii ar dori ca alocaţia de stat să se acorde până la ieşirea din sistemul de învăţământ de 12 clase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite