Greva elevilor a ajuns, prin SMS, până la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La originea protestului au fost liceenii din Covasna, nemulţumiţi că guvernul i-a lăsat fără alocaţie Elevii a două licee din oraşul de sub Tâmpa s-au alăturat ieri colegilor

La originea protestului au fost liceenii din Covasna, nemulţumiţi că guvernul i-a lăsat fără alocaţie

Elevii a două licee din oraşul de sub Tâmpa s-au alăturat ieri colegilor grevişti din Covasna, Harghita şi Satu Mare.

Liceenii braşoveni şi-au pus banderole albe pe braţe, fiindcă sunt şi ei nemulţumiţi de decizia luată de guvern de a-i lăsa fără alocaţie pe cei care au împlinit vârsta de 18 ani. Acţiunea tinerilor a fost coordonată prin telefonul mobil, sms-uri sau mesaje trimise pe messenger. Tot prin aceste metode, ei au ţinut legătura cu colegii lor din alte judeţe.

Cu toate acestea, greva a fost considerată ilegală şi s-a încheiat după o oră, pe motiv că Regulamentul Consiliului Judeţean al Elevilor nu prevede această formă de manifestare. Preşedintele consiliului elevilor, Alexandru Antonache (clasa a X-a), de la Liceul "Nicolae Grigorescu", spune că acţiunea lor va continua prin strângerea de semnături, cu scopul de a convinge factorii de decizie de la Bucureşti să le menţină drepturile obţinute. Şi în judeţul Hunedoara s-au strâns peste 5.000 de semnături.

Tabelele colective prin care se solicită prelungirea perioadei de acordare a alocaţiei de stat până la terminarea liceului au fost înmânate ministrului educaţiei, Cristian Adomniţei, la Deva, cu ocazia dezbaterii publice a noului pachet de legi referitor la educaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite