Greva avocaţilor suspendă dreptul la apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România s-au întâlnit ieri cu procurorul general Laura Codruţa Kovesi, în încercarea de a se găsi o cale pentru detensionarea protestului

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România s-au întâlnit ieri cu procurorul general Laura Codruţa Kovesi, în încercarea de a se găsi o cale pentru detensionarea protestului anunţat pentru săptămâna viitoare.
Preşedintele Baroului Bucureşti, Cristian Iordănescu, a confirmat ieri întâlnirea cu Kovesi, întâlnire la care a participat şi ministrul justiţiei, Monica Macovei, dar ne-a declarat că nu renunţă la grevă. "Doamna procuror general a admis că de trei ani nu s-a făcut nimic cu plângerile noastre şi a promis că aceste cauze vor fi soluţionate cu operativitate", a subliniat Iordănescu. Decizia avocaţilor de a recurge la refuzul de a mai acorda asistenţă juridică, pe tot parcursul săptămânii viitoare, vine ca urmare a nemulţumirii legată de neaplicarea legii în ceea ce priveşte tolerarea activităţii Baroului Constituţional. Cei 7.199 de avocaţi din Bucureşti, plus aproximativ 9000 din ţară vor trebui să respecte protestul, în caz contrar riscând chiar excluderea din Barou. "Intenţia noastră a fost să evităm declanşarea acestei forme de protest, însă organele de urmărire penală au dat dovadă de pasibilitate. Intenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de a-şi declina competenţa cu privire la o plângere a noastră, împotriva baroului paralel al lui Pompiliu Bota, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Secorului 3, ne forţează să luăm atitudine şi să sistăm acordarea asistenţei juridice", a mai explicat decanul Baroului Bucureşti, Cristian Iordăneascu, care a adăugat că "am tot amânat protestul, în speranţa că lucrurile se vor rezolva". În procese nu vor fi reprezentaţi nici măcar cei propuşi la mandate de arestare, ceea ce ar putea duce la eliberări spectaculoase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite