Greva la "Spitalul mortilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dezvaluit, simbata, la Craiova, ca in urma discutiilor purtate cu ministrul justitiei, Monica Macovei, s-a decis inchiderea Spitalul de Neuropsihiatrie

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dezvaluit, simbata, la Craiova, ca in urma discutiilor purtate cu ministrul justitiei, Monica Macovei, s-a decis inchiderea Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare.
"Am convenit impreuna cu ministrul Justitiei sa inchidem acest spital. Acolo este un consum foarte mare de resurse financiare care nu se justifica. In loc sa aduca beneficii aduce pierderi la toate nivelele. Nu pot sa precizez data la care va fi inchis, intrucat suntem in analiza", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Eugen Nicolaescu. Declaratia facuta de ministrul sanatatii a pus pe jar atat conducerea Spitalului din Poiana Mare, cat si pe cei 300 de salariati care lucreaza acolo. Acestia s-au adunat ieri in curtea spitalului protestand fata de decizia ministrului sanatatii de a inchide spitalul. Angajatii au aflat de la televizor ca spitalul urmeaza sa se inchida. ,De ce? Asta e intrebarea pe care ne-am pus-o toti. Si inca ne-o mai punem pentru ca nu este posibil asa ceva. Ce a vrut sa spuna domnul ministru cand a spus ca noi nu justificam fondurile cheltuite?", se intreba liderul de sindicat al personalului medical, Marcela Ticu. Angajatii au blocat accesul in spital cu o ambulanta, iar pe gardul spitalului au instalat un banner pe care era scris: "Greva Spontana". Directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj, Dan Mogos, a fost luat prin surprindere de anuntul facut de Eugen Nicolaescu. ,Eu nu am primit pana acum nimic oficial cum ca se va inchide spitalul. Asteptam un raspuns de la ministrul sanatatii. Oamenii nu ar fi trebuit sa faca greva care oricum e ilegala", a spus Dan Mogos, coleg de partid cu ministrul sanatatii. Fostul prefect de Dolj, deputatul Ion Calin, a calificat, ieri, intr-o conferinta de presa, decizia ministrului ca fiind aberanta.
21 de pacienti morti
In prezent la Spitalul din Poiana Mare sunt internati 500 de pacienti dintre care 200 in regim de detentie in baza articolului 114 Cod Penal. Spitalul de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare a intrat in atentia Amnesty International dupa ce in primele doua luni ale anului 2004 aici au murit nu mai putin de 21 de pacienti. Dupa acest episod, spitalul a primit numele de "spitalul mortilor". Culmea este ca, in ultimii doi ani, la Spitalul Poiana Mare s-au investit in reabilitare nu mai putin de 16 miliarde de lei vechi din care 8,2 miliarde de lei din fondurile Ministerului Sanatatii si 7,9 miliarde de lei din fonduri proprii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite