Greenpeace le-a oferit parlamentarilor boabe de porumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii români au găsit, ieri, în cutiile poştale nominale câte un "cadou", din partea organizaţiei Greenpeace, menit să facă lumină în privinţa importului şi cultivării

Deputaţii români au găsit, ieri, în cutiile poştale nominale câte un "cadou", din partea organizaţiei Greenpeace, menit să facă lumină în privinţa importului şi cultivării Organismelor Modificate Genetic (OMG) în România.

Vineri, cei 137 de senatori au avut aceeaşi surpriză. Pe plicul cu boabe de porumb nemodificat genetic - creat de cercetătorii români - sunt desenaţi ştuleţi de porumb şi este tipărit îndemnul "Protejaţi agricultura României de organismele modificate genetic".

Aleşii noştri au primit şi două broşuri editate de Greenpeace, ale căror titluri sunt "Porumbul modificat genetic: Realitatea din spatele miturilor" şi "România: locul de joacă pentru industria organismelor modificate genetic?".

Insistenţa dă rezultate

Cele trei materiale au fost oferite aleşilor în scopul de-a fi informaţi corect despre demersurile pe care organizaţia Greenpeace le face în privinţa importurilor şi cultivării OMG-urilor în România. "Prin această acţiune, am vrut să arătăm parlamentarilor că există alternativă românească eficientă", ne-a declarat coordonatorul campaniei, Gabriel Păun.

Pentru distribuirea materialelor în sediul parlamentului, organizaţia Greenpeace a primit aprobarea de intrare în edificiu de la Secretariatul General al Parlamentului. Un număr de 11 voluntari, îmbrăcaţi în tricouri de culoare verde pe care scria "Spune NU OMG", au distribuit, timp de o oră, pachetele de la Greenpeace. Deputaţii chestionaţi de ziarişti au spus că sunt de acord cu astfel de acţiuni şi s-au angajat, bineînţeles, să sprijine agricultura românească.

"Cred că suntem la doi paşi de victorie. Ministerul Agriculturii a anunţat că manifestă deschidere pentru a pune capăt OMG în România, dacă Ministerul Mediului, ca autoritate competentă, va lua iniţiativa în acest sens", a conchis Gabriel Păun.

O altă campanie de mediu, "România fără cianuri", a înregistrat ieri o nouă victorie, după ce parlamentarii PSD au anunţat că vor susţine proiectul ce interzice folosirea cianurilor în minerit. Prin urmare, insistenţa campaniilor de mediu începe să dea rezultate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite