Greenpeace intervine între Ministerul Mediului şi canadieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii organizaţiei Greenpeace au declarat ieri că vor formula o cerere de intervenţie în procesul intentat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) Ministerului Mediului şi

Reprezentanţii organizaţiei Greenpeace au declarat ieri că vor formula o cerere de intervenţie în procesul intentat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) Ministerului Mediului şi ministrului Attila Korodi personal.

Greenpeace a precizat că susţine decizia ministerului de a suspenda procedura de obţinere a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roşia Montană. "Introducerea în cauză a funcţionarilor publici în persoana ministrului mediului Attila Korodi şi a secretarului de stat Silviu Stoica nu are justificare legală şi reprezintă doar o intimidare personală ieftină", se arată în comunicatul Greenpeace.

Actele pentru autorizare vor fi date înapoi


Potrivit organizaţiei, canadienii nu pot susţine şi dovedi prejudiciul produs de decizia de suspendare a procedurii şi la repararea căruia aceştia sunt chemaţi prin introducerea în cauză.


"Considerăm că în intervalul dintre decizia Ministerului Mediului de suspendare a procedurii şi până la momentul de faţă, chiar în absenţa unei decizii de suspendare a procedurii, RMGC nu şi-ar fi obţinut acordul de mediu. Aceasta pentru că documentaţia depusă de către RMGC prezintă lipsuri care fac imposibilă emiterea acordului de mediu", a declarat Andreea Szabo, avocatul Greenpeace.


Aceasta a mai spus că RMGC nu are un Plan Urbanistic Zonal Modificat pentru Zona de Dezvoltare Industrială Roşia Montană aprobat şi pentru care să se fi realizat o evaluare strategică de mediu.


Avocaţii susţin că, din punct de vedere legal, RMGC nu mai poate obţine din partea Curţii de Apel Bucureşti o decizie judecătorească prin care Ministerul Mediului să fie obligat la reluarea procedurii de autorizare mai sus menţionate.


Asta deoarece prin efectul deciziei Curţii de Apel Alba privind nelegalitatea planurilor de urbanism de la Roşia Montană, Ministerul Mediului va trebui să returneze RMGC toată documentaţia depusă odată cu cererea de acord de mediu. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite