Greenpeace acuză: berea Budweiser e făcută din orez modificat genetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia dezbaterilor din parlamentul italian ce au avut ca temă "Suveranitatea alimentară şi politică", mişcarea ambientalistă Greenpeace, filiala din Italia, a acuzat renumita firmă

Cu ocazia dezbaterilor din parlamentul italian ce au avut ca temă "Suveranitatea alimentară şi politică", mişcarea ambientalistă Greenpeace, filiala din Italia, a acuzat renumita firmă americană Anheuser-Busch, producătoare a berii Budweiser, că foloseşte orez modificat genetic în procesul de fabricaţie. În replică, Anheuser-Busch a declarat că acel tip de orez este autorizat în SUA.

Greenpeace susţine că un laborator care lucrează în contul său a relevat prezenţa orezului transgenic (Bayer LL601) în trei din cele patru mostre prelevate de la compania producătoare americană.

"Anheuser-Busch trebuie să ofere informaţii amănunţite referitoare la nivelul de contaminare al orezului folosit în producerea berii Budweiser şi să declare ce măsuri va adopta pentru ca această bere să nu ajungă pe piaţa internaţională", sună comunicatul oficial Greenpeace, semnat de preşedintele filialei italiene, Federica Ferrario.

Organizaţia ambientalistă a informat compania Anheuser-Busch de rezultatul analizelor înainte ca acestea să fie date publicităţii, iar producătorii americani au spus că orezul Bayer LL601 este autorizat în Statele Unite şi nu este folosit pentru producerea berii destinate exportului.

Budweiser este una dintre puţinele beri pentru fabricarea căreia se foloseşte orezul ca ingredient. Este comercializată în peste 60 de ţări, fie prin export direct ori produsă pe plan local. În Italia, spre exemplu, sub licenţa firmei-mame, ea este produsă şi comercializată de Heineken.

Deseori numită simplu "Bud", berea Budweiser este considerată una dintre cele mai populare din lume. În afară de orz, ingredientul de bază este orezul. Organizaţia Greenpeace acuză Anheuser-Busch că a folosit varianta modificată genetic a acestuia încă din 2006.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite