Greco-catolicii recâştigă o biserică în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment important se petrece cu o anumită discreţie zilele acestea în capitală: Biserica greco-catolică va reintra în posesia unei biserici care i-a aparţinut până în 1948. Biserica Sf.

Un eveniment important se petrece cu o anumită discreţie zilele acestea în capitală: Biserica greco-catolică va reintra în posesia unei biserici care i-a aparţinut până în 1948. Biserica Sf. Vasile de pe Strada Polonă a fost construită în anul 1909, planul arhitectural fiind semnat de arh. Ioan Ghica Budeşti. Tot aici este şi o clopotniţă de lemn ale cărei clopote originale au fost păstrate până astăzi. Aici a fost sediul vicariatului greco-catolic de Bucureşti care aparţinea de Arhidieceza majoră de Alba Iulia şi Făgăraş. După 1948, când Biserica greco-catolică a fost desfiinţată de regimul comunist, biserica a intrat în administrarea Bisericii Ortodoxe Române.
În urma înţelegerii cu confraţii greco-catolici, P.F. Teoctist, Patriarhul BOR, a propus în Sf. Sinod retrocedarea acestui locaş de cult proprietarilor săi de drept. Aceasta se va petrece astăzi, iar cel care o va prelua este preotul administrator delegat Marcel Dăneţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite