Grav accident de muncă la o fabrică de mobilă din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O conductă termică cu apă supraîncălzită la aproape 200 grade Celsius şi o presiune de 14 bari, ce alimenta două uscătoare ale unei secţii de furnire din fabrica Clidro SA Severin, a

O conductă termică cu apă supraîncălzită la aproape 200 grade Celsius şi o presiune de 14 bari, ce alimenta două uscătoare ale unei secţii de furnire din fabrica Clidro SA Severin, a explodat sâmbătă dimineaţă, omorând pe loc o femeie şi rănind grav alte două salariate. Femeia care a murit pe loc, Simona Cazacu, 32 de ani, era căsătorită şi a lăsat în urma sa un băieţel de trei ani.

Atât ea, cât şi Gheorghiţa Crăciunel, 35 de ani, angajata care a suferit arsuri de gradele II şi III pe 75% din suprafaţa corpului, treceau prin zona în care a avut loc explozia, la ora 6.30, pentru a ieşi din schimbul de noapte. Cea de-a treia victimă, Rodica Petcu, 34 de ani, abia intrase în tură. Femeia s-a ales cu răni uşoare şi se află la spitalul din Severin, în afara oricărui pericol.

În schimb, pacienta cu şanse mici de supravieţuire, Gheorghiţa Crăciunel, a fost transferată sâmbătă la Spitalul de Arşi din Bucureşti de către un echipaj SMURD venit cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie.

Poliţia şi inspectorii de la ITM Mehedinţi au declanşat o anchetă, la faţa locului sosind şi specialiştii de la ISCIR Craiova pentru efectuarea expertizei tehnice a conductelor şi instalaţiilor distruse. Conducta care a explodat este extrem de ruginită şi pare foarte veche, însă preşedintele C.A. al Cildro S.A., Pompilia Szelnner, susţine că "ar fi fost refăcută" în anul 2002 şi că în privinţa "reviziilor" nu sunt probleme.

Fabrica din Severin, în topul accidentelor de muncă din judeţ

Accidentul de muncă de la Clidro SA se înscrie într-o serie mai lungă de incidente în care angajaţi ai acestei societăţi şi-au pierdut viaţa. Fabrica se află pe primele locuri în topurile negative din judeţ. Astfel, în 2000, într-o explozie urmată de incendiu, 10 salariaţi de la secţia pulverizare au fost afectaţi, doi dintre ei pierzându-şi viaţa. În 2001, o femeie a murit în chinuri groaznice la secţia placaj-furnire, iar ceva mai recent, un muncitor a căzut în timp ce lucra pe o hală şi a decedat la scurt timp în spital.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite