Grăsuţii consumă multe resurse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obezitatea contribuie dramatic la accentuarea încălzirii globale Persoanele corpolente consumă mai multă mâncare şi combustibili. Cum obezitatea este deja o maladie care afectează întreaga

Obezitatea contribuie dramatic la accentuarea încălzirii globale

Persoanele corpolente consumă mai multă mâncare şi combustibili. Cum obezitatea este deja o maladie care afectează întreaga omenire, risipa e evidentă.

Persoanele supraponderale au nevoie de mai multă hrană şi de mai mult combustibil pentru a se deplasa. Nimic nou, doar că aceşti oameni, susţin cercetătorii englezi de la London School of Hygiene&Tropical Medicine, sunt o reală ameninţare pentru planetă. Apetitul obezilor, care cară după ei, uneori, sute de kilograme în plus, îi obligă pe agricultori să îşi intensifice producţia, iar pe petrolişti să foreze în căutarea de noi resurse.

Risipă de alimente

Încălzirea globală, de care sunt responsabile, în primul rând, gazele cu efect de seră nu are decât de câştigat de pe urma acestor persoane a căror preocupare majoră este să consume mai mult! Astfel, producţia agricolă, care generează 20% din totalul gazelor cu efect de seră, trebuie să crească direct proporţional cu numărul persoanelor supraponderale. Iar automobilele care cară kilograme în plus fac şi ele risipă de carburanţi.

Bicicleta salvează planeta

"Ne îngrăşăm cu toţii, pe zi ce trece, tot mai mult! Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit şi să ne determine să luăm atitudine faţă de flagelul obezităţii care ameninţă deja şi mediul înconjurător", a spus Phil Edwards, unul dintre cercetătorii de la London School.

Specialiştii susţin şi faptul că obezii consumă cu 18% mai mult curent electric pentru prepararea hranei decât persoanele care au o greutate normală. Oamenii de ştiinţă au găsit şi soluţia acestei probleme spinoase. Ei susţin că mersul pe bicicletă ar rezolva multe dintre neajunsurile provocate de obezitate. În primul rând, oamenii ar da jos kilogramele în plus, iar companiile de transport şi-ar reduce numărul de maşini. Consumul de petrol ar scădea, la fel şi preţul acestuia. Hrana nu ar mai fi aşa de scumpă, graţie unei cereri reduse de carburanţi, iar mediul înconjurător nu ar avea decât de câştigat!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că, în curând, numărul persoanelor obeze va ajunge la 700 de milioane. O persoană obeză are nevoie zilnic de 1.680 de calorii, pe când o persoană cu o greutate normală consumă cu 400 de calorii mai puţin.

400 de milioane

- de persoane adulte sunt, în prezent, obeze

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite