Grădiniţele, verificate "la sânge" de Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din cele 478 de grădiniţe verificate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului s-au dovedit a fi în neregulă, totalul amenzilor


Mai mult de jumătate din cele 478 de grădiniţe verificate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului s-au dovedit a fi în neregulă, totalul amenzilor ridicându-se la 336.100 de lei.

Inspectorii Autorităţii au constatat abateri de la normele legale în vigoare la 282 dintre aceştia, dispunând aplicarea a 211 avertismente şi 71 amenzi contravenţionale, în valoare de 336.100 lei. Pentru 27 grădiniţe s-a decis oprirea temporară a prestării serviciului.

Cele mai multe nereguli constatate au fost la alimente - depozitare defectuoasă, improprie, termen de valabilitate depăşit, şi la spaţiile disponibile, multe fiind neconforme cu cerinţele stricte pentru aceste unităţi de învăţământ.

Achitarea unei sume de bani de către părinţi pentru ca cei mici să beneficieze de educare, instruire şi hrană în spaţii special amenajate, obligă aceste unităţi de învăţământ să ofere servicii conforme cu clauzele contractuale asumate.

De aceea, inspectorii ANPC au avut în vedere în timpul controalelor calitatea serviciilor prestate în spaţiile unde se desfăşoară activitatea de educare a copiilor, în locurile de joacă, precum şi modul în care se asigură serviciile de masă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite