Grădiniţe "verzi", la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrele pentru preşcolari din oraşul ardelean sunt reamenajate de părinţi Managerul unei grădiniţe clujene a spart betonul din curte şi a plantat iarbă. O fabrică de medicamente a

Centrele pentru preşcolari din oraşul ardelean sunt reamenajate de părinţi

Managerul unei grădiniţe clujene a spart betonul din curte şi a plantat iarbă. O fabrică de medicamente a decis declanşarea operaţiunii "Grădina Verde de la Grădi".

Zece grădiniţe din Cluj au fost selectate pentru finanţarea unui proiect de amenajare a unor spaţii verzi, denumit "Grădina Verde de la Grădi".

Acţiunea a fost iniţiată de Fundaţia Comunitară Cluj, fiind finanţată de Fabrica de medicamente Terapia. Fiecare grădiniţă a primit suma de 5.000 de lei.

După cum ne-a declarat Simona Şerban, managerul fundaţiei, au fost selectate acele grădiniţe care au depus cele mai interesante proiecte. Majoritatea participanţilor au optat pentru plantarea de arbori ornamentali, plante medicinale sau legume. Cei trei ocupanţi ai podiumului, care au primit suplimentar câte o căsuţă modulară de joacă, au venit cu idei neobişnuite.

Verdeaţă în locul betonului

Ideea a pornit de la conducerea grădiniţei "Căsuţa Poveştilor", care a decis scoaterea betonului din curte. Banii primiţi de la finanţator au fost utilizaţi pentru îndepărtarea betonului şi înlocuirea acestuia cu pământ în care au fost sădite diferite plante. Impresionaţi, organizatorii au acordat pentru această iniţiativă premiul I.

Grădiniţa "Trenuleţul Veseliei" de pe strada Horea a dispus de mai mult spaţiu. Educatorii şi copiii de aici au trecut la cultivarea de legume, grupate geometric, în forme care schiţează chiar un trenuleţ.

Locul trei a fost ocupat de Grădiniţa "Buburuza" din cartierul Mănăştur. Cei de aici au decis ridicarea unui zid natural de protecţie împotriva poluării fonice şi chimice, compus din arbori ornamentali, salcâmi şi sălcii. "Eram expuşi poluării rezultate din circulaţia rutieră.

Am făcut o perdea antipoluare şi un centru de studiu şi de valorificare a plantelor medicinale", ne-a declarat Ana Maria Nechita, directorul grădiniţei.

Organizatorii au mai apreciat şi proiectul Grădiniţei nr. 20 din cartierul Gheorgheni, unde, din lipsa spaţiului, s-au amplasat ghivece în interiorul imobilului.

10 grădiniţe

- din oraşul Cluj-Napoca au amenajat locuri de joacă "verzi" pentru copii, cu bani de la Terapia SA

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite