Neverland ar putea concura cu Graceland - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre popularitatea pe care o va căpăta Neverland, atitudinea guvernului interimar din Honduras faţă de comunitatea internaţională sau ilegitimitatea guvernului iranian. Printre alte subiecte, Fritz Henderson este contestat de unii experţi, iar 4.000 de puşcaşi marini au atacat o zonă controlată de talibani, în Afganistan.

Neverland ar putea concura cu Graceland. Neverlandul, abandonat de Michael Jackson după un proces umilitor în 2005, ar putea deveni acum cea mai mare atracţie pentru turişti. Familia artistului a spus că nu există planuri pentru funeralii sau înmormântare la Neverland. Reşedinţa din centrul Californiei, inspirată de personajul Peter Pan, va rămâne o atracţie pentru zona deja vizitată de turişti şi ar putea concura cu Grecelandul lui Elvis Presley, notează Reuters.


Honduras sfidează comunitatea internaţională.

Guvernul intermar al Hondurasului sfidează presiunea internaţională şi anunţă că "nu este absolut nicio şansă" ca preşedintele exilat, Manuel Zeleya să se întoarcă în biroul său. Liderii mondiali, de la preşedintele american Barack Obama, până la preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez le-au cerul noilor conducători ai ţării central-americane să îl reinstaleze pe Zelaya în scaunul prezidenţial. Organizaţia Statelor Americane au dat un ultimatul în ceea ce priveşte reinstalerea lui Zelaya, scrie Reuters.

Guvernul iranian este ilegitim, consideră Mousavi. 
Candidatul la preşedinţia Iranului, Hossein Mousavi a declarat că condideră noul guvern al lui Mahmoud Ahmadinejad ilegitim şi a cerut ca protestele să continue. Într-o declaraţie postată pe site-ul său, acesta a mai cerut şi eliberarea celor reţinuţi, pe care i-a numit "copiii revoluţiei". Şeful poliţiei iraniene a spus că 1.032 de persoane au fost reţinute, iar cea mai mare parte dintre ei au fost eliberaţi, anunţă The Guardian.

Preşedintele GM, contestat de unii experţi.
Fritz Henderson, CEO-ul companiei americane General Motors a avut o dispută săptămâna aceasta, spunând că un tribunal specializat pe proceduri de faliment trebuie să aprobe planurile pentru crearea noului GM, companie eliberată de contractele şi răspunderile din trecut. Însă există mulţi experţi în industria auto care pun la îndoială faptul că Henderson este persoana potrivită să aducă schimbarea în cadrul companiei, informează CNN.

Puşcaşi marini americani au atacat Helmandul. Aproximativ 4.000 de puşcaşi marini americani au atacat regiunea Helmand River din sudul Afganistanului, în încercarea de a recuceri zona de la luptătorii talibani, care controlează culturile de opiu şi traficul cu opiu din regiune, ceea ce furnizează o mare parte din finanţarea insurgenţei. Helmand este una dintre cele mai periculoase zone din Afganistan, unde talibanii au întreprins mai multe acţiuni împotriva soldaţilor britanici, care au baza în regiune, potrivit The New York Times.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite