În Gorj, pământul o ia la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Dunărea a făcut prăpăd în localităţile aşezate de-a lungul fluviului, acum, alunecările de pământ lasă oamenii fără case. În comuna gorjeană Roşia de Amaradia a fost

După ce Dunărea a făcut prăpăd în localităţile aşezate de-a lungul fluviului, acum, alunecările de pământ lasă oamenii fără case. În comuna gorjeană Roşia de Amaradia a fost declarată stare de alertă, din cauza alunecărilor de teren. 180 de case s-au prăbuşit sau au fost grav afectate, iar 500 de persoane au fost evacuate în taberele ridicate de armată. În următoarea lună, alte 700 de persoane vor fi evacuate, declară autorităţile. Localnicii susţin că fenomenul s-a produs din cauza exploatării miniere din zonă, în timp ce autorităţile locale afirmă că pământul se surpă din cauza pânzei freatice, al cărei nivel a crescut în timpul ploilor de anul trecut, care revine acum la normal.

Pe Dunăre se fac noi breşe
O nouă breşă va fi efectuată în digul incintei Potelu Corabia, din judeţul Olt, pentru a permite evacuarea apei înapoi în Dunăre. Aceasta ar urma să fie cea de-a şasea breşă, după ce numai în digul de la Bistreţ Nedeia s-au efectuat trei. În judeţul Călăraşi, digul din zona localităţii Ulmeni, care protejează oraşul Olteniţa, a rezistat, după ce a fost întărit cu pământ şi saci cu nisip.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite