Gordievski acuză Kremlinul de otrăvirea lui Litvinenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ipoteza este susţinută de fostul şef al biroului KGB la Londra, Oleg Gordievski

le urăşte: Boris Berezovski, Ahmad Zakaiev şi Saşa Litvinenko, cel care a scris un articol pentru presa cecenă, ridiculizându-l pe Putin", mai susţine el.
Serviciile secrete ruse au dat greş în 2005
Fostul şef al biroului KGB la Londra susţine că nu cunoaşte identitatea presupusului asasin. Dar presupune că bărbatul ar fi fost un asociat al lui Boris Berezovski care a primit azil politic în Marea Britanie. El a venit la Londra, prezentându-se drept om de afaceri şi prieten. "The Times" scrie că în mai 2005 Litvinenko a mai făcut obiectul unei tentative de asasinat la Londra, când cineva a împins un cărucior cu explozibili artizanali în faţa locuinţei sale din Londra.
Italianul Scaramella frecventa sediul FSB
Presa britanică scrie că Mario Scaramella, un consultant pentru comisia care cercetează activităţile FSB în Italia, s-ar afla într-un loc sigur. Potrivit Gazeta.ru, Scaramella frecventa sediul FSB din Lubianka şi s-ar fi dus de mai multe ori în biroul directorului adjunct, Viktor Kolmogorov, responsabil cu urmărirea dosarelor foştilor membri ai instituţiei "defectaţi". O sursă politică italiană, apropiată lui Scaramella, a declarat că acesta se teme pentru viaţa lui. "Mario are relaţii bune şi numeroase surse în serviciile secrete, dar nu a fost cu nimic implicat în tentativa de asasinat asupra lui Litvinenko". Scaramella ar putea fi el însuşi membru al serviciilor secrete italiene, iar în urmă cu doi ani a fost victima unei tentative de asasinare, organizată de mafie.

Fostul spion, în stare gravă, aşteaptă un transplant de măduvă
Starea fostului spion rus este în continuare gravă. Rinichii i-au fost afectaţi, vomită fără încetare, suferă de o pierdere cvasitotală a globulelor albe şi nu a mai mâncat nimic de 18 zile. El şi-a pierdut părul şi vorbeşte cu dificultate. Litvinenko este în aşteptarea unui transplant de măduvă osoasă, potrivit "The Times". Impresionante forţe de poliţie sunt desfăşurate în jurul spitalului unde este internat acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite