Google vrea să producă energie regenerabilă ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google va investi anul viitor zeci de milioane de dolari în cercetare şi dezvoltarea de surse de energie regenerabilă. Compania şi-a anunţat intenţia să investească în total un miliard de

Google va investi anul viitor zeci de milioane de dolari în cercetare şi dezvoltarea de surse de energie regenerabilă. Compania şi-a anunţat intenţia să investească în total un miliard de dolari în proiecte de energie verde, informează site-ul Environmental Leader.

"Scopul nostru este să producem 1 GW de energie regenerabilă care să fie mai ieftină decât cea fosilă", a declarat Larry Page, cofondator al celebrului motor de căutare. Acesta a adăugat că sursele de energie regenerabilă se pot construi doar în câţiva ani, şi nu în decenii, cum au prognozat specialiştii.

"Omenirea trebuie să aibă opţiunea de a folosi electricitate curată, reducându-se astfel emisiile de gaze nocive. Ne-am hotărât să le redăm oamenilor o parte din banii pe care i-am câştigat oferind finanţare pentru proiecte verzi. De asemenea, ne aşteptăm să fie o afacere prosperă şi pentru noi", a spus Larry Page.

Energie intensivă

Compania foloseşte deja instalaţii de reducere a consumului energetic. "Vrem să aplicăm aceleaşi creativitate şi inovaţie şi în domeniul generării electricităţii regenerabile la o scară semnificativă, globală. Vrem să producem energie la preţuri mai mici decât ale celei produse din cărbune", a spus Page.

În primăvara 2006, compania anunţa că intenţionează ca în 2007 să fie neutră din punctul de vedere al carbonului şi este pe drumul cel bun până în prezent în îndeplinirea acestui scop. Compania a instalat în campusul de la Mountain View un panou solar de 1,6 MW şi dezvoltă vehicule electrice.

În 2007, Google a ajutat la crearea "Climate Savers Computing Initiative", un consorţiu ce promovează producerea şi folosirea computerelor şi serverelor eficiente energetic. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite