Google, acuzat că încurajează pirateria video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mari companii media din SUA - între care News Corporation (firma lui Rupert Murdoch), Walt Disney şi Time Warner - acuză Google că încurajează cu bună ştiinţă furtul de

Câteva mari companii media din SUA - între care News Corporation (firma lui Rupert Murdoch), Walt Disney şi Time Warner - acuză Google că încurajează cu bună ştiinţă furtul de copyright.

Operatorilor Google li se reproşează că au sugerat celor care gestionează site-urile de descărcare ilegală de filme să plaseze anunţuri publicitare pentru a apărea ca răspuns la căutarea după termeni precum "piratat" sau "ilegal".

Disputa a apărut pe fondul unui proces aflat pe rol la un tribunal din statul New York, având ca obiect cinci website-uri ce permiteau descărcarea ilegală şi în întregime a unor hituri hollywoodiene precum "Incredibilii", "Charlie şi Fabrica de ciocolată" sau "Domnul şi doamna Smith". Documentele înaintate de avocaţi pretind că Google a acceptat anunţuri publicitare şi a aprobat linkuri sponsorizate de la operatorii acestor website-uri, oferind chiar credit la plăţile efectuate de ei.

Principala sursă de venit a Google este o taxă pe publicitate, încasată ori de câte ori utilizatorii apasă pe un link sponsorizat. Google a promis că îşi va modifica criteriile, pentru a preveni legăturile spre site-uri ilegale. Scandalul marchează deteriorarea relaţiilor dintre companiile media şi Google, care încearcă de mai mult timp să ajungă la un acord privind modul cum conţinutul filmelor şi programelor tv este utilizat pe YouTube, site deţinut de Google.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite