Interviu cu Cosmina Dorobanţu, primul reprezentat Google România: "Ţara noastră poate deveni un Silicon Valley al Europei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O viziune despre România
O viziune despre România

Cum se câştigă un loc de muncă la Google?

 Cosmina Dorobanţu, primul reprezentant Google România, descrie pentru Spunesitu.ro drumul pe care l-a avut de parcurs, din România până la Sillicon Valley şi apoi la Oxford, unde îşi definitivează teza de doctorat. Un avantaj pentru ea a fost faptul că şi-a făcut studiile universitare în Statele Unite, la Reed College. Cosmina Dorobanţu vorbeşte şi despre diferenţele dintre cele două sisteme de învăţământ, cel occidental, axat pe descoperirea şi promovarea talentelor studenţilor şi bazat pe metoda socratică, şi cel românesc, care-i împinge pe elevi să „fenteze" sistemul şi să trişeze, despre pasiunea sa pentru economie şi despre viitorul României.

Laurenţiu Luca: Când şi cum ai plecat din România?
Cosmina Dorobanţu: Am plecat pentru prima oară în 1996, la vârsta de 16 ani. Când eram în clasa a 10-a, Fundaţia Soros şi organizaţia ASSIST (American Secondary Schools for International Students and Teachers) au scos la concurs patru burse pentru elevii români. Bursele le ofereau câştigătorilor posibilitatea de a urma clasa a 11-a într-un liceu privat de top din Statele Unite. Am câştigat una din cele patru burse şi pe 23 august 1996 - o dată oarecum ironică - am plecat pentru prima oară în State.

CIteşte restul interviului aici

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite