Golful Cerna a ajuns depozit de gunoaie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tone de peturi, furaje, coceni, copaci, resturi menajere şi cadavre de păsări şi animale au fost aduse ieri de apele învolburate ale râului Belareca în Golful Cerna, în dreptul

Zeci de tone de peturi, furaje, coceni, copaci, resturi menajere şi cadavre de păsări şi animale au fost aduse ieri de apele învolburate ale râului Belareca în Golful Cerna, în dreptul localităţii Orşova, pe o distanţă de doi kilometri şi o lăţime de 100 metri.

Nu este prima poluare de acest gen care se petrece atunci când precipitaţiile sunt abundente şi creşte nivelul apei, motiv pentru care primarul Orşovei, Constantin Negulescu, s-a arătat indignat şi acuză Direcţia Apelor Banat că nu a luat nicio măsură pentru a preveni aceste situaţii.

"Am cheltuit până acum din bugetul primăriei peste un miliard de lei vechi pentru a aduna gunoaiele. Vreau să vă spun că responsabilitatea totală pentru aceste poluări cade în sarcina Direcţiei Apelor Banat care administrează acest sector de apă.

Am făcut apeluri în nenumărate rânduri pentru a se construi un baraj care să reţină aceste gunoaie, dar până acum nu s-a făcut nimic în acest sens. Prefectura Mehedinţi împreună cu cea din Caraş Severin şi cu sprijinul Ministerului Mediului ar trebui să se implice în această problemă", ne-a declarat edilul-şef al municipiului Orşova, Constantin Negulescu.

Până ieri la prânz, gunoaiele nu rupseseră digul improvizat pe Cerna şi nu ajunseseră în Dunăre. Cu câteva luni în urmă, Direcţia Apelor Banat a declanşat un amplu control în localităţile situate în amonte de Orşova privind depozitarea necontrolată a deşeurilor, gunoaielor menajere, peturi, resturi vegetale, rumeguş, verificând până în jur de 30 de primării din judeţele Caraş şi Timiş.

În urma controalelor efectuate, la acea vreme au fost sancţionate contravenţional cu avertisment primăriile Gătaia, Coşteiu, Balinţ şi Vermeş, iar cu amendă contravenţională de 75.000 de lei au fost sancţionate primăriile Denta, Mehadica şi Buchin.
(Iulian Gogonea)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite